Debree Icon
AdobeStock_569358448

Activiteiten

Brandmelding en branddetectie

Ieder gebouw vereist een op maat gemaakt brandmeldsysteem. Wanneer we het ontwerp en de installatie van de brandcentrale, rookmelders, detectoren en handmelders aanpakken, houden we rekening met verschillende factoren. Hoewel er algemene normen gelden, kunnen lokale brandweervoorschriften aanvullende eisen stellen. Afhankelijk van de specifieke situatie, de omvang en de locatie van het gebouw, kunnen variaties optreden. Zelfs de aanwezigheid van laadpalen vraagt om een specifieke benadering, waarbij het type apparatuur en het aantal daarop worden afgestemd. Met onze deskundigheid en vaardigheid kunt u vertrouwen op een correcte implementatie en installatie van het gehele systeem.

Conventionele brandmeldsystemen

 

In conventionele systemen worden detectoren en drukknoppen op afzonderlijke lussen aangesloten. Een eindelus-element aan het einde van elke lus stelt de centrale in staat om de integriteit van de lus te controleren. Een enkele lus kan meerdere detectoren of drukknoppen bevatten. Wanneer er een melding is, geeft de centrale aan welke lus een brandalarm of storing signaleert. De individuele elementen in de lus worden echter niet gespecificeerd op de centrale. Dit type systeem wordt daarom doorgaans gebruikt voor kleinere installaties.

 

Adresseerbare brandmeldsystemen

 

In tegenstelling tot conventionele brandmeldsystemen geeft het adresseerbare systeem wel specifiek aan op de centrale welk element een storing of alarm heeft geactiveerd. Een netwerk vormt eigenlijk een lus die vanuit de centrale vertrekt naar het eerste element en terugkeert naar de centrale via het laatste element. Samen met de ingebouwde isolatoren in de elementen zorgt dit ervoor dat bij een kabelbreuk vrijwel alle elementen nog steeds kunnen communiceren met de centrale. De centrale biedt de mogelijkheid om verschillende parameters in te stellen om zo een performant systeem te realiseren.

Partners

Vraag?

Contact

Klaar om de kracht van elektrotechnische uitmuntendheid te ervaren?

Maak een afspraak of stel je vraag.

{render:entity:1724:587.33333333333}

Contacteer ons

   +32 50 41 68 76

   info@electrodebree.be

 

Brugsesteenweg 107a
8420 De Haan – Wenduine

Contacteer ons

Maandag tot donderdag:
8u30 tot 12u, 13u tot 17u

 

Vrijdag:
8u30 tot 12u, 13u tot 15u

 

Zaterdag en zondag gesloten